F => 300 + 250 + 325 = 875 thousand tons.
Production in State B in 2014 = 125 thousand tons, in 2015 = 250 thousand tons.
Increase = 250 â€“ 125 = 125 thousand tons.
Increase% = $\displaystyle \frac{125}{125} \times$ 100 = 100%.
Therefore by State B in 2015.
Average = $\displaystyle \frac{\text{Total production}}{\text{Number of years}} => \frac{1200}{5}$ = 200 thousand tons.
State => C.
Production State A + State B = 475 + 525 = 1000 thousand tons.
Production State C + State E = 550 + 750 = 1300 thousand tons.
Percentage = $\displaystyle \frac{1300}{1000} \times$ 100 = 130%.
Total production = 3850 thousand tons.
Average = $\displaystyle \frac{3850}{3}$ = 1283.33 thousand tons OR 1283 thousand tons.
Hindi = 40% = 120, English = 65%.
English = $\displaystyle \frac{120}{40} \times$ 65 = 195.
Let number of students be 100 or 100%.
Hindi = 35% + English = 70% => 105%.
Both = 105% - 100% = 5%.
Hindi = $\displaystyle \frac{25}{5} \times$ 35 = 175.
Only Hindi = 175 â€“ 25 (Both) = 150.
Let total strength in school C be 100.
Students who can speak Hindi = 50%.
Students who can speak English = 60%.
Both Hindi and English = 100 â€“ ( 50 + 60 ) = 10 or 10% = 150.
Total number of students = $\displaystyle \frac{150}{10} \times$ 100 = 1500.
Total strength in school C = 400.
Hindi = 50%, English = 60%.
Hindi = $\displaystyle 400 \times \frac{50}{100}$ = 200.
English = $\displaystyle 400 \times \frac{60}{100}$ = 240.
Both = 400 â€“ (200 + 240) = 40 students.
Total strength in college E = 600.
Hindi = 40%, English = 70%.
Hindi = $\displaystyle 600 \times \frac{40}{100}$ = 240.
English = $\displaystyle 600 \times \frac{70}{100}$ = 420.
Both = 600 â€“ (240 + 420) = 60.
Difference = 60 â€“ 40 = 20.
English = 60%, Hindi = 50%.
Both = 100 â€“ (60 + 50) = 10 or 10%.
Hindi = $\displaystyle 350 \times \frac{50}{100}$ = 175.
English = $\displaystyle 350 \times \frac{60}{100}$ = 210.
Both = $\displaystyle 350 \times \frac{10}{100}$ = 35.
Only English = 210 â€“ 35 = 175.
Descriptions | Status |
---|---|
Attempted Questions | |
Un-Attempted Questions | |
Total Correct Answers | |
Total Wrong Answers |
Just register with us and participate on online test contest.
Register Now and Participate – It's Free.
First prize is Rs. 3000 and Second prize is Rs. 2000.